Inte bara en utan fem banor

Huvudstadens GKs medlemmar har tillgång till minst fem banor fördelade på tre anläggningar.

Som medlem i Huvudstadens Golfklubb så har du 5 st 18-hålsbanor och en 9-håls akademibana att spela på. Då Huvudstadens Golfklubb även är en del av GolfStar så har du tillgång till ännu fler banor och anläggningar via olika medlemsformer. Läs mer om dessa här och välj Huvudstadens GK som hemmaklubb så får du ta del av hela vår idrottsverksamhet på "våra" anläggningar, Lindö, Lövsättra och Riksten.


Banskötselpolicy (2016)
HÄR kan du läsa vårt "Måldokument för GolfStars golfbaneskötsel" vilket redovisar den standard vi avser att hålla på GolfStars banor under golfens huvudsäsong.
 
Lindö Dal, Park och Äng

LINDÖ GOLF

Lindöanläggningen som är Nordens största golfanläggning ligger i natursköna Vallentuna, 35 km norr om Stockholm
Här erbjuder GolfStar de tre 18-hålsbanorna: Lindö Dal, Lindö Park och Lindö Äng samt en korthålsbana med 9 hål. 

Övningsområdena är många och generösa: Den stora driving-rangens utomhusdel har en stor tee med gräsliknande matta. Under tak finns ytterligare ett 40-tal mattor med såväl infravärme som belysning för de mest inbitna. Fem närspelsområden erbjuds, varav två har flera "stationer" för alla typer av in- och närspelsslag. Tre övningsgreener och flera övningsbunkrar gör att du kan öva på vartenda slag du kan behöva i "skarpt" läge.
Du som även gillar att spela tennis kommer att uppskatta våra Björn Borg-banor.

I Lindös stora klubbhus hittar man en rymlig åretrunt öppen restaurang med fullständiga rättigheter, TV apparater som visar sport, golf- och hotellreception, golfshop, konferensfaciliteter samt relaxavdelning med bubbelbad och bastu. I golfreceptionen kan du hyra klubbor, vagnar och bilar samt utrusta och klä dig med allt du behöver för ditt golfspel.

Det mindre klubbhuset till vänster inhyser show-room med det senaste när det gäller golfklubbor. Här bokar du också tid för custum-fitting. 

Anläggningen har också ett hotell med 63 luftiga och moderna rum. För gästspelare erbjuds förmånliga golfpaket. Många företag förlägger sina "Kick-offer", kurser och större möten hos oss och ofta med golfspel och andra aktiviteter integrerade i programmet.
 

Om banorna

LINDÖ DAL - är en trevlig, varierande och stundtals utmanande 18-hålsbana i hed- och parklandskap. Banans par är 70 och mäter 5 375 meter från gul tee och 4 560 meter från röd tee. Dalbanan ritades av Björn Eriksson och Åke Persson och stod spelklar 1979, vilket gör den till den äldsta av Unipegs alla banor.

LINDÖ PARK -  är en betagande, omväxlande och kuperad 18-hålsbana med mycket vatten. De första nio hålen präglas av parkkaraktär och har en hel del vatten i spel, andra "nian" är mer av skogskaraktär. Par på banan är 72 och längden 5 675 meter från gul tee och 4 446 meter från röd tee. Parkbanan som invigdes 1984 ritades av Åke Persson och Ture Bruce .

LINDÖ ÄNG - är en åretrunt öppen varierande och förlåtande park- och ängsbana med 18 hål i vacker natur.  Banans par är 72 och mäter 5 735 meter från gul tee och 4 640 meter från röd tee. Ängsbanan är ritad av Björn Eriksson och öppnades år 2000.
 

Visste du att

År 2002 var Lindö Park värd för World Celebrity Golf, då bland annat USA´s förre president Bill Clinton var en av många celebriteter som deltog i tävlingen.

Som medlem i en GolfStar-associerad golfklubb får du tillgång till spel på totalt sexton 18-hålsbanor och fem 9-hålsbanor i Stockholmsområdet.

På Lindöanläggningen ansvarar Huvudstadens Golfklubb för golfverksamheten och GolfStar för driften.
Lövsättra

LÖVSÄTTRA GOLF

Lövsättraanläggningen är belägen i Brottby, 4 mil norr om Stockholm city i avslappnande Roslagsnatur och med en atmosfär präglad av "Gemütlichkeit"

Förutom den utmanande och vackra banan, erbjuds här bra träningsmöjligheter med en väl tilltagen drivingrange, generös & ondulerad övningsgreen samt övningsbunker.

På anläggningen finns klubbhus med reception, servering och golfshop. I shopen kan du handla bollar, peggar och annat du behöver under din runda. I serveringen kan du äta någon av Lövsättras matiga och berömda mackor.
 

Om banan

Lövsättra är en vacker, omväxlande och utmanande 18-hålsbana i Roslagsmiljö, där de första nio hålen är av utpräglad park- och de andra nio av uttalad skogskaraktär. Du hittar här ett av Sveriges få par 6 hål vilket mäter hela 586 m från gul tee.  Banans par är 72 och längden 5 731 från gul tee och 4 785 meter från röd tee. 
Banan är ritad av arkitekt Bengt Lorichs och stod spelklar 2002.

Som medlem i GolfStar-associerad golfklubb får du tillgång till spel på totalt sexton 18-hålsbanor och fem 9-hålsbanor i Stockholmsområdet.

På Lövsättraanläggningen driver Huvudstadens Golfklubb golfverksamheten och GolfStar driften.
Riksten

RIKSTEN GOLF

Rikstenanläggningen ligger i natursköna omgivningar i Tullinge, 25 km söder om Stockholm city

På den utmanande 18-håls banan avgörs många av klubbens tuffa tävlingar. Här finns en bra drivingrange och övningsgreen. 

Klubbhuset inrymmer reception, servering och golfshop. Inför rundan kan du där inhandla bollar, peggar och annat. I serveringen avnjuter du förslagsvis vår läckra Tekaka med stekt ägg och pannbiff på eller den populära Kanelbullen.
 

Om banan

Riksten är med sina 18 hål en utmanande ängs- och parkbana av ypperlig standard. Par är 72 och längden 5 692 meter från gul tee och 4 952 meter från röd tee. 
Banarkitekter är Bengt Lorichs och Peter Fjellman. 
Banan stod spelklar år 2004.
 

Visste du att

Flera elitspelare anser att banan är i mästerskapsbaneklass, i såväl layout som standard och skulle stolt kunna vara värd för en Tourtävling.

Som medlem i GolfStar-associerad golfklubb får du tillgång till spel på totalt sexton 18-hålsbanor och fem 9-hålsbanor i Stockholmsområdet.

På Rikstenanläggningen ansvarar Huvudstadens Golfklubb för golfverksamheten och GolfStar för driften.
Pay & Play Academy Course Lindö

Pay & Play

Du som saknar grönt kort kan spela på alla våra 9-hålsbanor.
Flaggplaceringar

Flaggplaceringar

På alla banor visar greenflaggans färg hur den är placerad i djupled: 
RÖD = flaggan står kort på green, 
GUL = flaggan placerad i mitten och 
VIT = flaggan står längt bak på green.
Hektometersystemet

Hektometersystemet

2015 började vi successivt införa det s k "Hektometersystemet" på banorna, främst i syfte att du ska ha roligare på banan och därmed höja speltempot. Vi rekommenderar dig därför att alltid förse dig med en banguide i vilken avstånden med såväl hektometer- som det gamla systemet finns angivna.
Banguider ingår i greenfee och längst bak i dessa finns såväl scorekort som slopetabell.