Damverksamhet på Riksten

Tjejkvällar på Riksten

Varje måndag från den 1 maj till den 18 sptember  kommer vi att träffas kl 17.30 för att sedan från kl 18.00 gå ut och spela 9 hål.

På anslagstavlan i damernas omklädningsrum, kommer det att sitta en ”startlista” där ni kan skriva upp er för önskad teetime från kl 18-19.

Denna aktivitet vänder sig till alla tjejer/kvinnor/damer i Huvudstadens GK som tycker att golf är kul och gärna vill lära känna nya spelkompisar och även utveckla sitt spel. Tanken är att bollarna ska vara så blandade som möjligt varje gång, så att man får chansen att spela med så många som möjligt under säsongen.

Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller van golfare, har högt eller lågt hcp.

Vår Pro Per Magnusson kommer även i år att ge oss tips som hjälper till att utveckla vårt spel.

I år kommer vi även att pröva på olika spelformer, t ex matchspel, greensome, scramble.

Om intresse finns, kör vi en matchspelsserie under säsongen. Ett bra tillfälle att spela med så många olika som möjligt. En rolig och utvecklande spelform!

Anmäl ditt intresse till: karinnordin04@gmail.com

Tel.

Vi tar en avgift på 200 kr per person. Betalas på plats.

Jag hoppas att få återse många av er som varit med tidigare, och jag ser  framemot att hälsa nya deltagare välkomna!

Vi ses!

Karin

Nationell damdag 2017

Dagen började som brukligt med att anmäla ankomst.

Sedan började spelet. Här är mina spelkamrater vid första tee.

Efter spelet blev det, som vanligt lite, väntan.
Som inte upplevdes som allt för lång hoppas jag.

Jag lyckades skapa lite dramatik, för mig själv, då jag hade förlagt två av vinsterna.
Så efter lite flygande fläng, så kunde prisutdelningen starta.

Först delades pris ut för Närmast hål, som vanns av Ebba Nordin på 4,28 m från hål.

På andra plats kom Louise "Lollo" Görgensen på 6,25

och därefter Ylva Alkelöw på 11,66.

Med närmast hål avklarat, så var det nu dags för placeringarna.

På första plats, med 44 poäng kom:
Birgitta Gjerulf och Sofie Gunnarson

På andra plats, med 43 poäng kom

Ylva Alkelöw och Louise "Lollo" Görgensen, från Nynäshamn

På tredje plats, med 42 poäng kom:
Alva och Karin Nordin

På fjärde plats, med 41 poäng kom:
Yours trouly, Marie Jörhorn och Ebba Nordin

På femte plats, med 36 poäng kom:

Margareta Welinder och Gunilla Smedman, från Österåker

Slutligen på sjätte plats, med 33 poäng kom:
Annelie Einerud och Paula Lindeberg, från Sundsta och Ingarö

Det var allt för i år. Hoppas vi ses nästa år igen!

Ett stort tack till alla spelare och ett extra stort tack till Lasse Broström, vår platschef,
som hjälpte mig att fota.