Medlemsgolfen

Välkommen till Medlemsgolfen på Riksten

Medlemsgolfen på Riksten startar onsdagen 2 Maj

Spelformen är Running Eclectic poängbogey, vilket innebär att du spelar så ofta du vill och kan, varje onsdag från 2 maj fram till 12 september. Varje omgång är en handikappgrundande tävling. Under hela spelperioden ska du för varje hål ha sparat en så hög poäng som möjligt. Efter varje runda skriver du in i pärmen resultatet på de hål du vill låsa. Din markör signerar varje låst hål. När du väl låst ett hål på en viss poäng kan du därefter inte förbättra den. Under säsongen lämnas resultatlistor ut med dagsaktuell ställning i de tre grupperna/klasserna.

​Medlemsgolfen är:
​*  Öppen för herrar och damer (endast medlemmar i Huvudstadens GK)
*  Starttid mellan 15.30-17.30 varje onsdag, men senare under säsongen startar vi lite tidigare.
​*  Running Eclectic resultaten grupperas i 3 handicapgrupper 0-12,9 och 13-19,9 samt 20-36.
    Det handicap du har vid första tillfället du deltar avgör vilken grupp du hamnar i.
​*  Endast resultat från spel på onsdagar kan räknas in i tävlingen. Det är inte tillåtet att spela
    banan samma dag som tävlingsdagen.
​*  Varje enskilt resultat skall samma kväll signeras i sammanställningsbladet av en markör/
     medtävlare. Scorekortet skall lämnas signerad i skåpet i omklädningsrummet efter rundan.
​*  Om du av olika anledningar inte vill att din runda ska registreras, ska du skriva det på ditt
    scorekort som du lämnat in. Du kommer då inte finnas med på resultatlistan den omgången.

​Anmälan ​gör du på golf.se via GIT för varje speltillfälle dock senast söndagen 24.00 innan speldagen. Har du problem med att anmäla dig, kontaktar du spelledningen i god tid innan. Startlistan publiceras senast tisdagen 09.00 innan speldag.

​Anmälningsavgiften ​är 200 kr för hela säsongen. Avgiften betalas innan ni startar er första tävling i Medlemsgolfen.

​Vi har målsättningen att genomföra minst två "tävlingar i tävlingen" ​Spelformen: Slaggolf eller poängbogey. Då tar vi en extra avgift på 100 kr, till priser. Att delta i dessa tävlingar är frivilligt.

​På Nationaldagen 6 juni och under Rikstensveckan, vecka 30 (onsdagen 25 juli), gör vi ett uppehåll i onsdagsgolfen.

En avslutningstävling brukar vi ha ​med prisutdelningar och festligheter tillsammans med alla som deltagit i Rikstens senior-, junior- och damverksamhet. Den kör vi i år söndagen den 16 september. Alla som spelat i Medlemsgolfen (vid ett eller flera tillfällen) kan gratis delta i sluttävlingen, som är en separat tävling och alltså inte ingår i Medlemsgolfen (som avslutats 12 september). Anmälan till sluttävlingen sker via golf.se.

Speltempo! Det är viktigt att alla tänker på att hålla ett bra speltempo.
Plocka gärna upp bollen om det inte blir någon poäng, så vi får lite flyt på tempot och slipper 5 timmars ronder. Alla vill hinna avsluta ronden innan mörkret faller.

​Väl mött till en ny och kul medlemsgolfssäsong!

​​PS! Tänk på att planera låsningen av hålen med tanke på solens allt tidigare nedgång på höstkanten!
Den girige kan annars drabbas av att solen går ner i mer än ett avseende! DS!

​Ansvarig tävlingsledare för Rikstens medlemsgolf är:

​Peter Edsbrand och nås på 0708-891 891 eller peter.edsbrand@gmail.com