Rikstens seniorer

Rikstens seniorer 2018

Välkomna till en ny säsong.
Rikstens seniorer startar tisdagen 8:e maj kl. 09.00.
Som vanligt är seniorgolfen öppen för medlemmar i Huvudstadens golfklubb som är 50+.
Detta gäller både herrar och damer.

Inbjudan
​Lite ändringar för i år är att vi spelar i 3 klasser. Eftersom herrarna har förmånen att kliva fram, vilket damerna inte har, så får herrarna behålla de gamla klasserna och damerna får en egen.
Det är väl rättvist?

Samtidigt så jobbar vi och klubben för att få en främre tee även för damerna.
Säsongens spelprogram ser lite annorlunda ut.
Vi byter till att spela running eclectic, utan att låsa hål. Det gör att det blir lite enklare för oss alla.
Fördelen, eller nackdelen, beroende på hur man ser det, är att varje gång man gör ett bättre resultat, så ändras det i Eclectic. En annan fördel är att alla kommer med automatiskt, genom att alla rundorna är kopplade till Order of merit, för beräkningen av eclectic.
Nackdelen är att man inte behöver tänka till lika hårt.

Slaggolfen ändrar vi också litegrann.
Samma 5 ronder räknas separat, i en egen Order of merit, där de tio bäst placerade får poäng,
enligt en given skala.
När alla rundorna är spelade har vi en lista på dem som placerat sig och fått poäng.
Det är lite klurande kvar på hur vi ska få allt att fungera.
Vårens 5 rundor, som ingår i både Slagtävlingen och Eclectic, ligger upplagda på Min golf
som Rikstens seniorer V1-5 Eclectic.

Startavgiften är 200 kr för vårsäsongen och 200 kr för höstsäsongen.
Då ingår samtliga planerade tävlingar.

Anmälan till seniorgolftävlingarna sker via golf.se. Vi har plats för 48 deltagare vid varje tävlingstillfälle. Efteranmälan kan ske på plats om det finns platser kvar senast kl 8:40. Efteranmälda startar efter de som anmält sig via systemet i mån av plats. Startlistan kommer att vara tillgänglig på måndagar före tävlingsdag, tiderna kan variera.

Som senior och medlem i Huvudstadens GK kan du även spela på Lövsättra på onsdagar med start kl 09.00 och på Lindö torsdagar från kl 8.00.

Vi deltar även i en utbytesserie, vänskapsserien H +55 mot Salems GK, Gripsholms GK och Mälarö GK. Vänskapsserien spelas i form av matchspel med 6 deltagare i varje lag. Lagen möts en gång hemma och en gång borta under säsongen.
Matchcupen för Rikstens seniorer planeras även i år.
Anmälan sker på Min golf, eller till Marie Jörhorn eller Sören Ekelund senast 15:e maj.
Säsongsplanering
8                  Rikstens seniorer                         Kanonstart
15               Rikstens seniorer V1
22               Rikstens seniorer V2
29               Rikstens seniorer V3
5                  Rikstens seniorer V4
12               Rikstens seniorer V5
19               Rikstens seniorer ?
26               Rikstens seniorer ?                      Kanonstart
3                  Rikstens seniorer ?
10               Semester                                     Sällskapsrunda
17               Semester                                     Sällskapsrunda
24               Rikstensveckan
31               Rikstens seniorer  Flaggtävling
7                 Rikstens seniorer H1
14               Rikstens seniorer  H2
21               Rikstens seniorer  H3
28               Rikstens seniorer H4
4                 Rikstens seniorer  H5
11               Rikstens seniorer H6
16               Avslutning gemensam                 Kanonstart
18               Rikstens seniorer H7
25               Rikstens seniorer ?                      Kanonstart
2                  Rikstens seniorer                        Sällskapsrunda

Senaste resultat Matchcupen/Stegen.
Senaste i Matchcupen. Första omgången klar, nästa bör vara färdig 26 Juli.