Tävla

TÄVLANDE ÄR LIKA NATURLIGT SOM ATT SPELA MATCH I FOTBOLL ELLER INNEBANDY

Vi lever under målsättningen att alla våra juniorer skall finna glädje i att tävla, oavsett nivå, förutsättning och ålder.

Att ta steget till att börja tävla kan för många vara ett stort steg. Mentala trösklar skall övervinnas. Vi på HGK Junior ser tävlandet som att spela "match" inget annat.

För nyblivna golfare tar det ofta tid att komma in i hur detta fungerar så här stöttar vi lite extra. Här är deltagandet det viktiga och vi spelar gärna lagtävlingar med denna katerori.

Att tävla är att tävla och att mäta sina krafter mot juniorer både lokalt och ute i distriktet. Allt under mottot:
"Det skall vara kul att tävla".
 

PÅ HGK JUNIOR KOSTAR TÄVLANDET INGET

Alla juniorer i träning på HGK Junior får alla startavgifter betalda av klubben. Detta gäller tävlingar både på klubben och ute i distriktet.


LÄS MER OM RESPEKTIVE TÄVLINGAR NEDAN

HGK Junior Tour

KLUBBENS EGEN TÄVLINGSSERIE

Här möt juniorer från klubbens olika anläggningar i en tävlingsserie arrangerad av HGK Junior.
Ett huvudfokus vi  upprättandet av denna tävlingsserie är att ge våra juniorer som tränar ute på Huvudstadens Golf´s olika anläggningar möjlighet att träffas och lära känna varandra samtigt som de tävlar.

Tävlingen är öppen för alla juniorer på klubben oavsett hcp.
Klasser: 8-12 år och 13-21 år.
SGDF Mini Tour
SGDF Mini tour är avsedd för att ge yngre spelare möjlighet att spela på andra klubbar och få sin första tävlingserfarenhet.
Spelare kan anmäla sig och spela enstaka tävlingar under säsongen. Har man ambitioner att nå finalen så ökas den möjligheten ju fler tävlingar man kan spelar under säsongen.
SGDF Rookie Tour
SGDF Rookie Tour är avsedd för att ge yngre spelare en möjlighet att spela på andra klubbar och få tävlingserfarenhet, över 18 hål med max 30 i handicap.
Spelare kan anmäla sig och spela enstaka tävlingar under säsongen. Har man ambitioner att nå finalen så ökas den möjligheten ju fler tävlingar man kan spelar under säsongen.
Lilla Stockholmsligan
Lilla Stockholmsligan är avsedd att ge flickor och pojkar en möjlighet att spela i samma lag på andra klubbar och få tävlingserfarenhet, träffa andra spelare från andra klubbar och skapa kontakter och utbyta erfarenheter med andra spelare.
 
Scandia Cup
Scandia Cup är en av världens största golftävlingar för juniorer.
Tävlingen är unik inte bara till sin omfattning utan även till sin form. Skandia Cup börjar som en breddtävling på klubbnivå, där alla upp till 16 år kan delta. När tävlingen närmar sig Riksfinal möts de bästa i respektive åldersklass och spelar om epitetet "bäst i Sverige".