Tävla

Vi på Huvudstadens Golfklubb ser tävlandet som en naturlig del av träningen. Lika naturlig som att spela match i tex fotboll eller innebandy.

Vi lever under målsättningen att alla våra juniorer skall finna glädje i att tävla, oavsett nivå, förutsättning och ålder.

Att ta steget till att börja tävla kan för många vara ett stort steg. Mentala trösklar skall övervinnas. Vi på HGK Junior ser tävlandet som att spela "match" inget annat.

För nyblivna golfare tar det ofta tid att komma in i hur detta fungerar så här stöttar vi lite extra. Här är deltagandet det viktiga och vi spelar gärna lagtävlingar med denna katerori.

Att tävla är att tävla och att mäta sina krafter mot juniorer både lokalt och ute i distriktet. Allt under mottot:
"Det skall vara kul att tävla".

PÅ HGK JUNIOR KOSTAR TÄVLANDET INGET

Vi stimulerar att juniorerna tidigt börjar spela på bana och sedan när man är mogen tar steget till att börja tävla på lämplig nivå.
I SGDF - Stockholms Giolfdistrikt finns en rad lämpliga tävlingar för alla nivåer - från nybörjare till elit.
Huvudstadens Golfklubb stimulerar att klubbens juniorer deltar i dessa tävlingar och står därför för tävlingsavgiften för att ställa upp i DGDF tävlingar.

LÄS MER OM RESPEKTIVE TÄVLINGAR NEDAN

SGDF Mini Tour
SGDF Mini Tour är avsedd för att ge yngre spelare möjlighet att få komma ut och spela på nya banor och samtidigt träffa och spela med andra jämnåriga juniorer från andra klubbar. Samtliga deltagare får direkt efter genomförd rond ett deltagarpris.

Mer info och tävlingsdatum  på SGDF´s webbsida >>
SGDF Rookie Tour
SGDF Rookie Tour är avsedd att ge yngre spelare en möjlighet att spela på andra klubbar och få tävlingserfarenhet, över 18 hål med handicap.

Deltagare: Tävlingen är öppen för juniorer (födda 1997 eller senare), som representerar klubb inom SGDF. Deltagare från andra distrikt kan delta i  mån av plats, dock kan dessa ej få Order-of-Merit poäng, ej heller delta i finalen. Arrangerande klubb har rätt till tre wildcards. För spelare som är 12 år eller yngre är kravet att ledare skall finnas på tävlingsplatsen under hela tävlingen.

Mer info >>
Lilla Stockholmsligan
Lilla Stockholmsligan är avsedd att ge flickor och pojkar en möjlighet att spela i samma lag på andra klubbar och få tävlingserfarenhet, träffa andra spelare från andra klubbar och skapa kontakter och utbyta erfarenheter med andra spelare.

Teen Cup
Skandia Cup byter namn till Teen Cup. Efter många år avslutas nu samarbetet med Skandia som huvudpartner till Svenska Golfförbundets juniortävlingar. Nytt namn för cupen blir i och med detta Teen Cup.

Teen Cup är en av världens största golftävlingar för juniorer. Teen Cup är för många barn och ungdomar den första golftävlingen man deltar i.

Resan börjar på hemmaklubben, här möter du dina klubbkompisar på den nivå du befinner dig. Teen Cup börjar som en breddtävling på klubbnivå, där alla upp till och med 16 år kan delta.

Alla spelare, även du som har högre handicap än 36, kan delta i Teen Cup. Klubben kan göra en puttävling, spela en bana som är 30, 50 eller 100 meter lång, 9 håls scramble, 9 håls poängbogey, tävla i närspel, eller någon annan typ av tävling. Det är bara fantasin som sätter stopp.

Klubbtävlingen spelas på Lindö den 20 juni 2018 vilket även är sommarlägrets sista dag.

Mer info om Teen Cup >>

Tjejligan
Tjejligan är avsedd att ge flickor en möjlighet att spela i lag på andra klubbar och få tävlingserfarenhet, att träffa flickor från andra klubbar och skapa kontakter och utbyta erfarenheter.

Deltagare: Flickor 21 år eller yngre (födda 1997 eller senare).
Tävlingen genomförs i form av gruppspel och finalspel.

Mer info >>
Juniortävlingar i Stockholms Golfdistrikt SGDF