Välkommen till Lindöseniorerna

Ute på Lindöanläggningen finns en livaktig seniorverksamhet där uppåt 100 stycken  55+ herrar regelbundet spelar torsdagsgolf (och lite annat). Men det finns plats för flera och vi välkomnar nya spelare. 


  Det enda villkoren är att du, 2018, är man och född 1963 eller tidigare och medlem i Huvudstadens GK. 
Vi spelar i princip varje torsdagförmiddag under maj till och med september med start från kl 08.00. Vi har ett varierat tävlingsprogram där  ”huvudtävlingen” är vår T-tävling som är singelspel, slaggolf och som spelas på Lindö Dal, Lindö Äng och Kyssinge. De fem bästa nettoscore-rundorna av tio tillfällen räknas. 2018spelar vi dessutom en running eclectic på Lindö Dal med 5 speltillfällen (varav några sammanfaller med T-tävlingen). Vi spelar också några lagtävlingar och fyra gånger spelar vi Mixed med damerna från Lindö. 

Gåsen och Ankan heter våra två matchspelscuper som går under säsongen. Vi har slutligen ett tävlingsutbyte med Ålands GK (hemma och borta) och Waxholms GK  Verksamheten finansieras med en avgift på 300 kronor/år för de som deltar i T-tävlingen/Running Eclectic och 350 kronor för de som också är med i matchspelet. Betalning sker senast den 23 april för de som ska vara med i matchspelet och senast 30 april för övriga till konto Nordea 1748 20 469 68 eller SWISH till 0730 680 699. Ange ditt golfid som referens på betalningen.

Alla anmälan till tävlingarna sker på golf.se. Fullständigt program hittar du under "Säsongsprogram". 

Är du intresserad så ta kontakt med Torbjörn Jansson (Tobbe) iaochtobbe@gmail.com så kommer du med på hans mail-lista och får löpande information om planerade aktiviteter. Och inte nog med det - du kommer med i listan "Spelkamrater mailadresser".

Seniorkommitténs medlemmar hittar du här: Seniorkommittén

 
Säsongprogram 2018
Nu har vi fått nya banor i stället för Parkbanan som ju ska renoveras 2018. Klicka här för det nya spelschemat:
Säsongsprogram 2018


 
Matchspelet - Gåsen, Ankan och Ankungen
2018 års mästare


Ola Schylander vann Gubbgåsen


Göran Edlund vann Gubbankan

Här kan du följa deras väg till vinsten
Matchspelet(länk) 
Spelkamrater
Här kan du ladda ned lista över de som deltar i årets seniorgolf.  Spelkamrater 
Aktuellt

Den 13 september avslutades T-serien. Vinnare blev Gunnar Bendreus följd av Nils Edlund och Sven Johansson. Hela resultatet finns under Resultatbörsen. Grattis Gunnar.

Kom ihåg att anmäla dig till Säsongsavslutningen den 27 september. Anmälan som vanlig tävling på Min golf.

Den 6 september avslutades Eclectic tävlingen och det blev en hel del omkastningar. Ulf Nordenström förbättrade sin bruttoscore från 77 till 73 slag vilket gav en första plats. Tvåa blev Gunnar Bendreus som förbättrade sin score från 77 till 71 och trea Arne Wideman som landade på 73 brutto. Hela resultatet finns under Resultatbörsen.

Den 6 september var samtidigt T9 och där tog Gunnar Bendreus täten genom att förbättra sitt sammanlagda resultat från 347 till 340 och därmed passera Nils Edlund som står kvar på 344 slag. Under Resultatbörsen finns aktuell ställning. 

Den 30 augusti spelade vi Tryall (en variant av Irish Greensome) på Ängsbanan. Christer Gille slog då till med en HIO på hål 5. GRATTIS!!!
Torsdagen 16 augusti bjöd vi in damerna på en Guldmix med Vals. Kanonstart och gemensam lunch ute på Lövsättra i perfekt sensommarväder. Resultatet finns här: Resultat


Vi åt saltbakad lax. Jättegott.Dagens vinnare ovan och dagens tvåor

Torsdagen den 9 augusti var också en varm dag med uppåt 30 grader i skuggan. En fin Dalbana gav också fina resultat. Nils Edlund slog till med en 66:a som gav första plats och samtidigt en ledning i T-serien efter 8 omgångar. På 68:a kom Göran Fritzell och Christer Gille in. Bra spelat och grattis alla tre.

Torsdagen 2 augusti blev också en varm tävling. Uppåt 30 grader och hög luftfuktighet. Bäst gick Sven Johansson på 70 netto på Dalbanan följd av ett koppel på 72.  T-serien är nu uppe i 7 spelade omgångar. T efter 7 omgångar. Tävlingen var också Eclectic nr 3 och här är ställningen: Eclectic efter 3 omgångar

Torsdagen den 26 juli spelade vi årets hetaste tävling på Kyssinge. Det rullade bättre på Fairway än Green. Bäst gick det för Hasse Bergström på 72 netto (par 74) följd av Börje Carlsson och Sten Andeberg båda på 73. Grattis.

Här kan du se ställningen i T-serien efter 6 spelade tävlingar:  T efter 6 omgångar

På torsdag (2/8) spelar vi T7 och E3. Här kan du se ställningen i Eclectic efter 2 omgångar. Observera att resultatet INTE är rensat för de provisoriska greenerna som vi hade. Rolf Fridolf som håller i resultatredovisningen har insett att det är ett mycket stort jobb att justera och vi har därför bestämt att INTE justera. Eclectic efter 2 omgångar

Torsdagen den 7 juni spelade vi VALS med inbjudna Lindö Damer. Resultatlistan finns här: Resultat


Glada vinnare


och tvåorna


och treorna


Nu finns det nya Säsongsprogrammet tillgängligt. Gå till sidan Säsongsprogram 2018.

Kom ihåg att anmäla dig till Ålandsutbytet den 10-11 juli. Läs Seniornytt nr 5/2018.

Måndag den 7 maj spelades T1 på Dalbanan. 3 stycken briljerade med scorer under 70. Stefan Norling sköt 64 netto och vann före Gunnar Bendreus på 65 netto och Sven Johansson på 69. Halva startfältet hade netto 76 eller bättre. Vi kanske skulle ha fler provisoriska greener (idag 5 stycken).  Nu är det vila ända till den 17 maj då vi spelar Dalbanan igen. Vi har ännu inte fått besked från GolfStar om banbytena som blir aktuella pga Parkens greenrenovering.

Passa också på att anmäla dig till Damernas guldmix, 4 mannascramble på Ängsbanan med gemensam lunch efter tävlingen den tisdagen 29 maj.


Torsdagen den 3 maj inledde vi säsongen med 3/2 mannascramble i lite tjurigt väder för de som startade i slutet av startfältet. Bäst spelade lag Sven Johansson/Fred Norling/Kurt Nilsson som fick till 63 nettoslag. Tvåa blev lag Nils Edlund/Urban Doverot/Christer Kleinas på 64 slag och trea kom Göran Fogdegård/Stig Nilsson/Tom Ingman på 65 slag. På samma resultat men med sämre sista nio kom Bill Grönberg/Kent Sjöström/Matts Pettersson. Grattis alla. Priser får ni vid höstavslutningen.

2018 års Säsongsprogram finns nu tillgängligt med tävlingsledare. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Den 28 september hade vi vår säsongsavslutning på Lindö. 50 deltog. Årets vinnare fick sina priser.


Christer Berner Gubbgåsen            Ola Schylander T-tävlingen            Gunnar Bendreus Eclectic


Pytt-i-pannan smakade bra

Vi syns nästa år

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
T-tävlingen är nu klar. Stort grattis till Ola Schylander som imponerade med 76 brutto på Parkbanan den 14 september och därmed tog hem en överlägsen seger. God två blev Bosse Lemon och trea kom Sven Johansson. Fullständigt resultat kommer snart under Resultatbörsen.

Två HIO på 28 dagar! För den bedriften grattar vi Lasse Öhman som efter ett Ess på Kyssinges 15:e slog till med en HIO på Parkens 11:a den 7 september.

Eclectictävlingen är nu klar. Vinnare blev Gunnar Bendreus. GRATTIS!!!!

Anmälan till säsongsavslutningen kan nu göras via Min golf och tävlingen Lindö seniorer säsongsavslutning. Resultatbörsen är uppdaterad med Eclectic och T-tävlingen t o m omgång 7.

Torsdagen den 17 augusti bjöd herrarna upp till Vals på Lövsättra. I härligt sensommarväder fick vi uppleva en fin förmiddag och en härlig lunch ute på altanen. Bäst spelade Birgitta Almert, Rolf Fridolf, Tove Nygren och Ola Schylander. Fullständig resultatlista finns här: Resultat


                                                                          

Nu är Resultatbörsen uppdaterad med aktuell ställlning både i T-tävlingen och Eclectic. 

T-tävlingen den 10 augusti på Kyssinge blev ånyo en tävling med bra resultat. 13 av 62 spelare förbättrade sitt handicap med 1-5 slag. Bäst gick det för Alexander Dulberger på 69 netto följd av Lars Zetterberg på 70 netto och 4 stycken på 71 netto: Gunnar Bendreus, Åke Andersson, Gunnar Knutsson och Sture Johansson. BRA SPELAT.

 

På hål 15 gjorde Lasse Öhman HIO!!! Extra stort grattis Lasse. 


En nöjd Lasse veckan därpå på Lövsättra

Torsdagen den 27 juli bjöd på en fin Dalbana med mycket rull och snabba greener. Ola Schylander och Tobbe Jansson spelade bäst med 66 netto följd av Hasse Hägglund på 67. Ytterligare tre stycken spelade under 70 netto.


Nu i juli är det lite lugnare. Den 13 juli spelar 32 stycken en Fyrboll med shot-gun och gemensam lunch och veckan därpå är det spelledigt pga Lindöveckan.

......................................................................................................................................................
Rekordmånga (80 stycken) kom till start när herrarna bjöd in damerna på Vals med avslutande lunch. Vinnare blev födelsedagsfirande Ulla Johansson, Birgitta Almert, Alexander Dulberger och Christer Gille. Hela resultatlistan finns här: Resultat

Fullt i restaurangen.....................................................................................................................................................................
I år gäller generellt och med inget undantag att ni som är födda 1942 eller tidigare spelar från främre tee (fd röd tee) i torsdagsspelet. Däremot spelar samtliga från tee 50 (Dalbanan) eller tee 54 (Parkbanan) i vårt matchspel.

De som vill vara med i årets matchspel anmäler det genom att senaste den 23 april betala 350 kronor till konto Nordea 1748 20 469 68 eller SWISH till 0730 680 699. Övriga anmäler sig genom att senast 30 april betala 300 kronor. Ange ditt golfid som referens på betalningen.

.................................................................................................................

Ja, nu är det roliga slut för 2016. Vi hade stor säsongsavslutning den 29 september. Men redan den 4 oktober så träffades Seniorkommittén förstärkta med några tävlingsledare för att utvärdera säsongen och planera 2017.
Arne Wideman vann Gubbgåsen


och Bosse Lemon Ankan
 

Resultatbörsen

Så här gick T-serien 2018: T-serien


Grattis Gunnar

Eclecticen är nu färdigspelad.
Grattis Ulf Nordenström! Här är slutresultatet: E5

T-serien har nu spelats 9 gånger. T9


T-serien är nu uppe i 7 spelade omgångar. T7 
Eclectic nr 3 är också spelad och här är ställningen: Eclectic efter 3 omgångar

Nu finns T serien efter 6 omgångar att beskåda: T6

Här kan du se ställningen i Eclectic efter 2 omgångar. Observera att resultatet INTE är rensat för de provisoriska greenerna som vi hade. Vi har beslutat att INTE göra några justeringar då det är ett mycket omfattande jobb att göra det. Eclectic efter 2 omgångar

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

2017
Nu har vi spelat alla omgångar av T-tävlingen. De 5 bästa nettoscorerna räknas av max 10 tävlingar.
Vinnare blev Ola Schylander före Bosse Lemon. Hela resultatlistan ser du här:  Efter omg 10

Kampen om första platsen står nu mellan Ola Schylander och Bosse Lemon om inte Sven Johansson får till en kanonrunda.

Nu är årets Eclectic färdigspelad och så här gick det: Eclectic efter omg 5


Grattis Gunnar Bendreus!!!
 

 

...............................................................................................................................................................................
Här är slutställningen i Eclectic efter 5 omgångar. Vid delat resultat så avgörs ordningen av aktuellt spelhandicap så stort grattis till Göran Edlund som vinner Eclectic före Christer Berner.
Och T-serien efter 10 omgångar.
Stort Grattis till Arne Wideman som vann Gubbgåsen och Bosse Lemon som vann Ankan!!
Klubbutbyte

Den 20 augusti mötte vi ÅGK på Dalbanan. Vi hade 58 slag att ta igen från bortamötet men lyckades bara ta tillbaka 31 slag. Så vandringspriset fick följa med Kjell Fagerholm tillbaka över Ålands hav.


Erik Samuelsson överlämnar motvilligt bucklan till Kjell Fagerholm (h)
Vi var 63 man som spelade. 27 från Åland.

Den 11 juli spelade vi bortamatchen mot Ålands GK på Slottsbanan. Vi ställde upp med 24 vassa golfare men åkte på storstryk. Räknat på de 14 bästa per klubb så har vi 58 slag att ta igen vid returen som spelas på Dal den 20 augusti. Resultatet finns här: Åland borta 11 juli

Måndagen den 18 juni mötte vi Waxholm på Dalbanan. I klubbmatchen räknas de 12 bästa scorerna i varje lag och vi lyckades ta hem matchen med 920 slag mot 928.Gunnar Knutsson (h) får ta emot bucklan.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Returen mot Åland spelades den 21 augusti på Lindö Dal. Vi vann med 12 slag räknat på de 14 bästa per klubb. Men vinsten räckte inte för att ta hem bucklan. Grattis Ålands GK och Kjell Fagerholm. 2018 tar vi revansch.....
Kanonstart med Åländskt kanonskott


Kjell höjer bucklan och Erik drömmer om revansch
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I början av juli spelade vi mot Åland borta. Det gick som det brukar. Åland tog en stor ledning i vårt årliga utbyte och vi har 40 slag att ta igen den 21 augusti på Dalbanan.

Bortamatchen mot Waxholm gick inte så bra. Förlust. Revansch på hemmaplan 2018?
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                                                       2016

Måndagen den 15 augusti mötte vi Åland GK. Vi var 41 slag efter innan matchen men tog bara in 24 så Åland behöll pokalen med 17 slags marginal. Bäst hos oss var Kurt ND Nilsson som med en HIO och 61 slag netto på Dalbanan stod i en viss särklass.
.
Fredagen den 29 juli spelade vi mot Täby GK på Parkbanan och vann med 1010 slag mot 1029 slag. Bäst i Huv GK var Gunnar Bendreus på 73 följd av Ulf Nordenström och Lennart Eriksson på 75 nettoslag.

Den 6 juli mötte vi Ålands GK på Åland (för 25:e gången!!!) och fick tyvärr stryka på foten med 45 slag räknat på de 15 bästa. Returen spelas 15 augusti och då måste vi spela på topp.
Kjell Fagerholm tackar Bernt Nygren för bra samarbete under måmga år:I gråmulet väder mötte vi Waxholm på Parkbanan den 17 juni. Vi lyckades vinna matchen med 23 slag. Bäst individuellt blev Christer Palmborg på 74 netto. Vandingspokalen är tyvärr på avvägar efter fjolåret då Waxholm tog hem den.
Sponsorer
Banstatus
 • Banstatus: 09 Augusti 2018
 • Lindö Äng
 • Greener:Sommargreener
 • Drivingrange:
 • Handicapgrundande:
> Fullständig status
 • Banstatus: 09 Augusti 2018
 • Lindö Dal
 • Greener:Sommargreener
 • Drivingrange:
 • Handicapgrundande:
> Fullständig status
 • Banstatus: 25 Juni 2018
 • Lindö Park
 • Greener:Sommargreener
 • Drivingrange:
 • Handicapgrundande:
> Fullständig status
 • Banstatus: 29 Juni 2018
 • Lövsättra
 • Greener:Sommargreener
 • Drivingrange:
 • Handicapgrundande:
> Fullständig status
 • Banstatus: 26 Oktober 2017
 • Riksten
 • Greener:Vintergreener
 • Drivingrange:
 • Handicapgrundande:
> Fullständig status