Välkommen till Huvudstadens Golfklubb

Välkommen till Huvudstadens Golfklubb - Klubben för dig som vill bli en bättre golfare.

Välkommen till Huvudstadens Golfklubb!

Säsongen är igång!

Suget efter att få spela är stort! Det kunde vi konstatera då de första banorna öppnade och tiderna bokades upp direkt.
Nu har vi nya regler och vi från klubben har hållit flera tillfällen där vi gått igenom de nya reglerna. Om du inte hunnit bekanta dig med dem rekommenderar jag att du loggar in på SGF.se där det finns mycket bra information att hämta. Efter att ha spelat några rundor konstaterar jag att det tar ett tag att vänja sig vid att droppa från knähöjd, samt att behålla flaggan i vid puttningen påskyndar spelet avsevärt.
Nästa år kommer HCP-systemet att ändras vilket innebär att hcp baseras på snittet av de åtta bästa av de tjugo senaste registrerade handicapronderna. Vi uppmanar alla att registrera så många ronder som möjligt, både bra och mindre bra ronder, för att 2020 få ett så korrekt hcp som möjligt. Har man inte tjugo registrerade ronder kommer en annan formel att användas som är anpassad till hur många handicapronder som finns registrerade. Exakt hur denna formel kommer se ut är inte beslutat.
Vår KICK-OFF spelas 12/5 på Lindö Dal. Det är 2-manna scramble med efterföljande lunch. Före det så kommer medlemsgolfen på Lindö, Lövsättra och Riksten redan ha hunnit komma igång. HGK Tour, HGK Senior Tour samt Fyrklövern har också haft sina första omgångar. Precis som tidigare år är tävlingskalendern diger och vi kommer ha drygt 200 tävlingar så vi är säkra på att det finns något för alla.
Juniorträningarna på Lindö och Riksten har också kommit igång. 5/5 är det öppet hus på Lindö för juniorerna så ta med barn, barnbarn och kompisar för att pröva på.
I medlemsenkäten som gjordes i höstas var det många som kommenterade klubbkänsla, och avsaknaden av klubbkänsla då vi är en stor klubb som finns på tre anläggningar. Vi i styrelsen har pratat mycket om det och vad vi kan göra åt det. Vi kommer bjuda in medlemmar till våra anläggningar för att tillsammans diskutera vad vi kan göra för att öka klubbkänslan. Att delta i medlemsgolfen samt våra tävlingar och tourer är givetvis ett ypperligt sätt att lära känna andra medlemmar.

Golfhälsningar,
Carina Höijer