Välkommen till Huvudstadens Golfklubb

Välkommen till Huvudstadens Golfklubb - Klubben för dig som vill bli en bättre golfare.

Välkommen till Huvudstadens Golfklubb!

Säsongen går mot sitt slut men ännu finns tid för några golfrundor på hemmaplan. Inför varje säsong sätter många av oss mål och jag hoppas att de flesta uppnår dem. Vi har i år ordnat mera träningar än någonsin och vi är glada att se att vårt snitt-HCP i klubben blivit lägre. Medlemsverksamhet på våra tre anläggningar har lockat mera deltagare än någonsin och vi är tacksamma för alla frivilliga som håller i dessa arrangemang. HGK Tour och HGK Senior Tour har också haft en fin säsong medan Fyrklövern haltade lite eftersom Lindö Park stängdes och Lindö Äng var i för dåligt skick i början av säsongen. Även här finns det fantastiskt engagerade medlemmar som ser till att Tourerna genomförs.

Varje vecka får vi på Huvudstadens Golfklubb mail om att någon vill hyra golfbil till nästa dag, någon som undrar vad som gäller för tävlingen på Kungsängen eller vill boka in en runda med kompisar. Vi förstår att det inte alltid är lätt att veta vart man skall vända sig, därav detta förtydligande.

Golfstar driver anläggningar i Stockholmsområdet och till Golfstar finns associerade golfklubbar.  Huvudstadens Golfklubb är den största och den som varit med sedan början. Viksbergs GK, Vaxholms GK, Gripsholms GK är några av de andra klubbarna som är associerade till Golfstar. Golfstar driver anläggningarna, hanterar medlemsinbetalningarna, beslutar om greenfeeavgift, hyr ut golfbilar, driver rangerna. Klubbarna står för medlemsverksamheten i form av medlemsgolf, tävlingar, träningar, föreläsningar och andra aktiviteter. Huvudstadens Golfklubb bedriver verksamhet på Lindö, Lövsättra och Riksten.

Avtalet mellan Golfstar och Huvudstadens Golfklubb går ut 31/12 2019. Avtalet skrevs 2000 och en uppdatering gjordes 2004. Då var det Lindö Park, Lindö Äng, Lövsättra och Riksten som fanns inom det som numera är Golfstar. Avgiften 2004 var 4.400:- och idag är den 4.990:- för HGK VIP. Under åren har många anläggningar kommit till vilket ger våra medlemmar ett stort utbud till en förmånlig avgift.

Hur avtalet framöver kommer se ut är inte klart eftersom inget är klart. I dagsläget har vi gått ut med en enkät för att ta reda på vad ni vill i framtiden. Med ca 4700 medlemmar är det många olika viljor och vi kan inte tillfredsställa alla.

Vi ser fram emot en ny säsong 2019 med en uppgradering av Lindöanläggnigen som vi längtat efter i många år, men före det hoppas jag vi ses på årsmöten, kanske på Lumine eller på någon av våra träningar.

Golfhälsningar,
Carina Höijer