20-06-2018

De lovordar nu Lindö Dal

Äkta paret Ia och Tobbe Jansson är sedan många år bekanta ansikten för alla oss som ofta spelar på GolfStar Lindö. Tobbe ansvarar för Huvudstadens GKs herrsenior-verksamhet (herrar +55) på Lindö och dessutom ingår han i Team Lindö Tävling som anordnar en del klubbtävlingar ute på Lindö (ÄMMA, Nationaldagsgolfen, Två Generationer och Finalen). Hustrun Ia är en viktig resurs inom HGK Lindös damgolf.
GolfStars redaktion fick en liten pratstund med Tobbe.
Börje Carlsson, HGKs hcp-ansvarige med hela 40 st Stockholm-maraton i benen, kom i tidsenlig dress till Finaltävlingen.
Ni hade en stor tävling på Lindö Dal i helgen. Vad var det för tävling och hur många deltog?
- Det stämmer, i söndags (17/6) genomförde vi Finaltävlingen för medlemmarna i Lindö golfintressenter (den ekonomiska förening som bildades för att tillvarata ekonomin vid försäljningen av Lindö GK till GolfStar (f d Unipeg). Vi var c:a 120 startande som spelade på Dalbanan i en stor shotgun-start. Efter avslutad tävling serverades vi en bra lunch i Lindös restaurang-tält med goda drycker och sist men inte minst hade vi prisutdelning från ett omfattande prisbord. Vi hade också lottdragning och prisutdelning för ett Lindö-quiz så minst hälften av deltagarna gick hem med någon form av pris.
Börje Carlsson, HGKs hcp-ansvarige med hela 40 st Stockholm
-maraton i benen, kom i tidsenlig dress till Finaltävlingen!Styrelsen i Lindö Golfintressenter som nu gjort sitt, fr v: Fred Norling, Christer Palmborg & Göran Fritzell

Hur gick det för dig och Ia? Vilka vann?
- Vinnare i tävlingen i damklassen blev Birgitta Blacker och i herrklassen Gunnar Dahlgren. Deltagarna var väldigt nöjda med hela arrangemanget och flertalet lovordade banan Lindö Dal vilken många har haft som sin huvudbana sedan 1980/90-talet. För egen del och hustru Ia som också var tungt engagerad i tävlingen gick det mindre bra. Men vår belöning är att alla deltagare upplevde att tävlingen genomfördes riktigt bra.


Vinnarna i Finaltävlingen 17 juni: Birgitta Blacker och Gunnar Dahlgren

Vad tycker ni om skicket på Lindö Dal nu?
- Måndagen den 18 juni spelades en klubbmatch mellan Waxholms och Huvudstadens seniorer på Lindö Dal. Våra gäster lovordade banans gröna skick och fick instämmande från våra egna deltagare. En riktigt bra dag... dessutom vann vi klubbkampen!
- Vi som spelar relativt frekvent på Lindö har verkligen lidit med vår banpersonal under våren och det känns jättebra att speciellt Lindö Dal har blivit så bra som den nu är. Greenerna är mycket bra med jämnt och snabbt rull och fairways har verkligen växt till sig de senaste veckorna. Positivt är också att bunkerområdena har fått ett rejält lyft. Allt beröm till de som jobbar med banan! Jag har också noterat att man har börjat snygga till gångvägarna och ”pimpat upp” banan generellt - Härligt!

Någon annan av GolfStars banor du och Ia har spelat på sistone?
- Vi flyttade i höstas till Kallhäll med bara 10 minuter till Kungsängen och har därför spelat den ett antal gånger i år. Banorna håller verkligen bra klass. Jag spelade Brollsta häromveckan och den var också i bra skick. Några andra utflykter har vi inte hunnit med men vi är ju inte halvvägs in i säsongen än och vi har ett antal andra banor i vårt säsongsprogram för seniorerna. Dessutom bjuder damerna på Lindö in till en Mixtävling på Sundsta med gemensam lunch vilket vi herr-seniorer ser fram emot.Ia, Tobbe och GolfStars redaktion önskar nu alla en riktigt fin golfsommar!

De lovordar nu Lindö Dal

« Tillbaka