21-10-2019

Ordförandebrev

Säsongen i Sverige börjar närma sig slutet för i år. Vilken förmån vi har som kan fortsätta säsongen på Lumine i Spanien som en del i de flesta av våra medlemskap. 54 vackra hål på en väldigt fin anläggning med suverän service. Till våren kan vi dessutom ta båten över till Helsingfors och spela fritt även där. Jag är medveten om att inte alla medlemmar har möjlighet att utnyttja dessa anläggningar utan föredrar spel på sin ”hemmabana” men för oss som uppskattar variationen är det fantastiskt. Golfstar Play One är ett prisvärt alternativ för alla som tycker att det räcker med en bana.

Våra herrar kan titulera sig Stockholmsmästare för andra året i rad efter att ha besegrat Stockholms GK i finalen. Flera av våra juniorer har gjort fina framsteg i sommar och vi ser fram emot att följa Liam Hermansson som har haft en fin säsong och är nu etablerad bland landets elitjuniorer. Vi saknar ett damlag så om någon är intresserad av att ta spets för det så är det mycket välkommet!
Jag tycker vi har bra verksamhet med medlemsgolf i olika former på Lindö, Lövsättra och Riksten. Vi har HGK Tour för våra bästa spelare, HGK Senior Tour för våra bästa seniorer, Fyrklövern i olika klasser samt partävlingar i olika former. Vi erbjuder träningar, utbildningar och föreläsningar. Det är snart dags för att sätta verksamhetsplanen för 2020 så ta chansen och tala om vilken verksamhet ni vill ha utöver det vi har idag. Med 4.000 medlemmar finns säkert många idéer!

Vi har i år investerat i hjärtstartare till Lövsättra och Riksten, på Lindö fanns det sedan tidigare. Bekanta er gärna med hur de används och var de finns.

Vi är i slutskedet med avtalsförhandlingarna med Golfstar och återkommer då avtalet är klart.

Jag har lämnat Sverige och flyttat till Algarve i Portugal så det kommer bli golf hela vintern. Med anledning av det stiger jag av mitt ordförandeskap ett par månader före årsmötet. Åke Pihlanen som varit vice ordförande tar över ordförandeskapet till årsmötet i december. Jag kommer vara kvar i arbetsgruppen för förnyandet av avtalet med Golfstar.

Hör av er om ni kommer till Algarve så kanske vi kan ta en runda tillsammans!

Carina Höijer
« Tillbaka